top of page
Writer's picturecraciunelenaioana

„Este mai mult decât o sală de sport”

Văzând sportul ca pe o modalitate prin care se poate detașa de problemele cotidiene, Bogdan Poplauschi alocă săptămânal câteva ore acestei „terapii”. A ales să se antreneze la The Box în urmă cu doi ani, iar după ce s-a convins că sala îi oferă toate cele necesare, a continuat să vină, în mod constant, de patru-cinci ori pe săptămână. În tot acest timp, Bogdan a reușit să își formeze unele opinii referitoare la The Box Barbell Club.


„Beneficiile fizice sunt un bonus”


Bogdan este de părere că sportul îți oferă posibilitatea de a-ți încărca bateriile mentale. În perioadele dificile prin care a trecut, sportul l-a ajutat să-și păstreze echilibrul: „Cea mai grea perioadă din viață a fost când mama mea s-a îmbolnăvit și, după un an greu, s-a stins. A fost o perioadă dificilă pentru mine, pentru întreaga familie. Pot spune că prin sport și mișcare am reușit să îmi păstrez mintea sănătoasă. Mă antrenam singur aproape zilnic, iar asta m-a ajutat să mă calibrez psihic și să fiu apt pentru tot ce aveam de făcut. ”



După ani de antrenamente, Bogdan a ajuns la concluzia că sportul este un mod sănătos de a-ți menține energia și tonusul: „Ajungi în timpul antrenamentului să te concentrezi la ceea ce faci și uiți pentru un timp de celelalte lucruri din jurul tău. Gândurile ți se opresc. Eu cred că acesta este, de fapt, adevăratul motiv pentru care venim la sală. Beneficiile fizice sunt un bonus. În primul rând, ne antrenăm mintea și ne luptăm cu limitele ei, care sunt foarte departe de cele ale corpului nostru. Așa că, pentru a fi adevărați atleți, trebuie să ne obișnuim și cu lipsa confortului. Iar pentru asta, recomand cu mare «căldură» antrenamentele de HIIT sau Metcon.”


Din octombrie 2018 și până acum


După cum am spus mai sus, Bogdan a început să se antreneze la The Box în urmă cu aproape doi ani, mai precis din octombrie 2018. A luat această decizie împreună cu doi prieteni care începuseră să frecventeze sala: „Înainte să vin la The Box, am încercat un program la o sală similară, însă locația nepotrivită și antrenamentele grele m-au făcut să am un progres anevoios și chiar să mă accidentez. Apoi, am auzit de The Box și, pentru că era aproape de casă, am decis să-i dau o șansă. L-am cunoscut pe Bogdan Petrican. Mi-a plăcut ca om, prin felul său de a fi, și ca antrenor. Aici am găsit exact ceea ce îmi trebuia: antrenamentele, care nu sunt de crossfit, pun accent pe învățarea mișcărilor corecte și sigure, indiferent de gradul de dificultate a acestora.”


Cu timpul, The Box a ajuns să însemne pentru Bogdan mult mai mult decât o sală unde vine și își desfășoară exercițiile. Mărturisește că nu se aștepta să se apropie atât de mult de persoanele alături de care se antrenează: „Nu m-am gândit niciodată că la The Box voi întâlni o comunitate atât de unită cu oameni faini și povești de viață interesante. Mă motivează să-i văd pe toți cum se străduie să devină mai buni, mai puternici. Credeam că e o sală obișnuită, unde fiecare vine și își face exercițiile individual, dar am găsit mai mult de atât.”


Astfel se face că The Box a ajuns să reprezinte pentru Bogdan mai mult decât un grup de oameni cu interese sportive similare, asemănând întreaga comunitate cu o familie: „Aș zice că suntem ca o familie, una sportivă. E grupul alături de care mă simt bine nu doar când fac sport. Este mai mult decât o sală. Din acest motiv spun că e ca o familie. În sală e bună dispoziție, se fac multe glume, iar dacă cineva lipsește două-trei zile, deja suntem «îngrijorați». Totodată, pot spune că, după câteva încercări, eu am găsit oamenii și locul care îmi oferă ceea ce am nevoie. Nu m-aș gândi să caut altceva în momentul de față.”


Bogdan a constatat că The Box se bazează pe trei componente majore: comunitatea, pregătirea antrenorilor și antrenamentele diversificate. Toate, la un loc, conturează trăsăturile definitorii ale sălii, care nu ar fi posibile fără „un plan după care să se ghideze întreaga echipă”, după cum spune chiar el: „Tonul a fost dat de băieți – Dan, Dani și Bogdan –, prin stilul lor apropiat de cei din sală și evenimente organizate cu și pentru noi: bootcamp-uri, concursuri sau diverse ieșiri. Chiar și în perioada pandemiei s-a menținut acest spirit, prin eforturile depuse de întreaga echipă: ne-au ajutat cu antrenamentele și simplele întâlniri pentru socializare din mediul online. Le mulțumesc pentru tot!”


„Mi-am dorit mult să mă întorc”


După cele trei luni de antrenamente online, Bogdan a revenit în sală fără să stea pe gânduri: „Mi-am dorit mult să mă întorc. Sunt anumite lucruri pe care nu le poți face acasă ori în aer liber. Îmi place diversitatea, iar pentru ceea ce îmi doresc să fac, trebuie să fiu prezent în sală. Acum merg de minim trei ori pe săptămână să mă antrenez.”


Nu i-a fost dificil nici să se adapteze la noua locație de pe strada Louis Pasteur. A avut nevoie doar de o zi: „Nu mi-a fost greu să mă acomodez, fiindcă erau aceiași oameni la antrenamente. În prima zi a trebuit să rețin amplasarea echipamentelor. Cam atât. E mai important cum și cu cine te antrenezi decât unde.”



Mici sfaturi și recomandări


„Le recomand cititorilor să treacă peste scuza chiar bună a existenței pandemiei și să facă mișcare. Eu cred că starea de bine nu e ceva întâmplător, ci e un efect chimic al corpului. Iar un mod simplu de a-l crea e prin mișcare, pe care o pot face fie cu noi în sală, respectând măsurile obligatorii, fie în aer liber sau acasă. Este important și ca un antrenor să supravegheze aceasta “mișcare”.


Așadar, pot veni la sală. Și nu la oricare, ci la The Box, pentru că este un mediu bine pus la punct. Antrenorii sunt pregătiți să adapteze antrenamentele la nevoile fiecărei persoane, acordând mare atenție începătorilor și nu numai. Dovada e numărul mic de accidentări ale atleților, iar asta spune multe despre cum lucrează oamenii în sala noastră.”

209 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page